Zagrebački Sveučilišni Športski Savez  Članci, radovi, statistika Arhiva kategorije 'Članci, radovi, statistika'
Članci, radovi, statistika

Uspjesi Arhiva kategorije 'Uspjesi'
Uspjesi

Rekreacija i turniri Arhiva kategorije 'Rekreacija i turniri'
Rekreacija i turniri

PITANJA

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

Koliko ekipa možemo prijaviti za natjecanje?

U svakom Prvenstvu bit će omogućeno sudjelovanje jednoj ekipi svake visokoškolske ustanove, a drugu ekipu, u svakom sportu, imaju pravo prijaviti tri prvoplasirane visokoškolske ustanove s prošlogodišnjeg natjecanja. Ako su dvije ekipe iste visokoškolske ustanove plasirane među prve tri, četvrtoplasirana ekipa ne ostvaruje navedeno pravo. 

Ja sam na doktorskom studiju. Da li mogu nastupati za svoj Fakultet u košarci?

Da. Pravo nastupa imaju redovni ili izvanredni studenti s upisanom godinom studija u kojoj se održava natjecanje, neovisno o dobi i neovisno o vrsti ili stadiju studija.

Izgubio sam indeks, a pozvan sam da igram rukomet za svoj Fakultet. Mogu li kod prijave iksicom dokazati da sam student?

Ne. Iksica se ne priznaje kao dokument kojim se dokazuje studentski status. Studentski status može se dokazati samo uz:

  • indeks
  • potvrđenu listu sudionika sa žigom i potpisom nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture ili prodekana za nastavu visokoškolske ustanove koja se prijavljuje za nastup
  • uvjerenje izdano u svrhu nastupa na Sveučilišnim športskim prvenstvima grada Zagreba.

Kako mogu znati da li me je nastavnik TZK prijavio za natjecanje?

Za pojedine sportove prijava se vrši prije samog natjecanja te je potrebno dokazati svoj studentski status i može se nastupiti. Za sportove u kojima postoji rok za prijavu potrebno je provjeriti kod nastavnika TZK ili osobe zadužene za sveučilišni sport pojedine visokoškolske ustanove (popis objavljen na našim Internet stranicama) da li ste prijavljeni za nastup.

Diplomirala sam u prošloj akademskoj godini. Do kad mogu nastupati za svoj Fakultet?

Studenti koji su diplomirali u prošloj akademskoj godini imaju pravo nastupa u akademskoj godini koja slijedi onoj u kojoj su diplomirali.

Ne mogu doći do osobe koja vodi sveučilišni sport na Fakultetu. Gdje još mogu dobiti informaciju o sveučilišnim natjecanjima?

Sve aktualne informacije nalaze se na Internet stranici Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza www.zsss.hr, a informacije možete dobiti i putem e-pošte zsss@zsss.hr ili telefonski na broj u uredu Saveza 6398-555.

Suci koji sude odbojku su pristrani i loše sude. Kome se možemo žaliti na suđenje?

Sve žalbe podnose se najkasnije 30 minuta nakon utakmice voditelju natjecanja u pisanom obliku i sastavni su dio zapisnika utakmice. Zagrebački sveučilišni športski savez ne određuje suce za pojedine utakmice već to rade sudačke udruge koje su autonomne u svom radu i određuju suce prema svojim kriterijima, a identičan sustav primjenjuje se i u profesionalnim natjecanjima.

Prošle godine pobijedili smo na prvenstvu u rukometu na pijesku, a nismo išli na državno prvenstvo?

Državno prvenstvo se ne održava u svim sportovima u kojima se održavaju natjecanja na razini grada Zagreba. Detalje o nacionalnim natjecanjima možete potražiti na Internet stranici Hrvatskog akademskog sportskog saveza www.studentskisport.com koji je zadužen za sveučilišni sport na nacionalnoj razini ili ih možete kontaktirati putem e-pošte sport@studentskisport.com.

Kako se formira sveučilišna reprezentacija koja nastupa na državnom prvenstvu?

Izbornik, kojeg bira Izvršni odbor Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza, bira i vodi reprezentaciju na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Nikad nisam profesionalno igrala šah, mogu li nastupiti na natjecanju u šahu?

Svi studenti, bez obzira da li su profesionalci ili amateri, da li su trenirali ili se rekreativno bave pojedinim sportom, mogu nastupati na sveučilišnim športskim natjecanjima.

Ja se profesionalno bavim jedrenjem i htio bih nastupiti na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu. Kome se moram javiti da me prijavi za natjecanje?

Svjetska sveučilišna prvenstva i Univerzijade su u nadležnosti Hrvatskog akademskog sportskog saveza koji vrši i prijave za navedena natjecanja. Informacije o Savezu potražite na Internet stranici www.studentskisport.com.


Galerija slika Arhiva foto galerije
20.4.2016.
UniSportHR Rukomet 1516
16.12.2015.
Prijam zlatnih košarkašica kod rektora Sveučilišta u Zagrebu
13.5.2015.
UniSportHR Odbojka 1415
 
 
 
Korisni linkovi

 © Zagrebački Sveučilišni Športski Savez | web development by BIP
hit counter dreamweaver